Máig nincs felelős, az áldozat lánya nem nyugszik

Komlósi Lajos - forrás: google.com Forrás: google.com - Komlósi Lajos.

Nem nyugszik bele a nyári hőségriadó idején futótesztre küldött miskolci futballbíró lánya, hogy édesapja halálának máig nincs felelőse.

Komlósi Olívia szerint édesapja még ma is élne, ha a labdarúgó szövetség megyei vezetői elhalasztják a tesztet. Az MLSZ korábbi belső vizsgálata szerint senki nem hibázott, de az ügyben azóta a rendőrség is nyomoz.

 

Egy héttel a halála előtt készült a lányával közös, utolsó fotó Komlósi Lajosról. Olívia több mint fél évvel a tragédia után sem tudja elfogadni, hogy édesapja nincs többé, és, hogy a halálának máig nincs felelőse.

 

Komlósi Lajosnak tavaly augusztus 4-én egy miskolci pályán kellett lefutnia a játékvezetői teszthez szükséges két és fél kilométert – a hőség tetőzésének napján, közel 40 fokban, délben. Lánya szerint ráadásul 54 éves édesapja a pálya egyik külső körén futott, vagyis többet, mint az előírt méterek.

 

A focibíró.hu oldal Komlósi Lajos halálának másnapján arról írt, hogy „már a tragédia előtt is jelezték néhányan futás közben, hogy rosszul érzik magukat, a fizikai teszt azonban ugyanúgy folytatódott”.  A portál szerint a játékvezetői bizottság megyei elnöke az eset után kijelentette: nem érzi magát felelősnek a történtek miatt. „Ő körültekintően járt el, hiszen nem az ő felelőssége az, ha valaki futni akar délben”.

Komlósi Olivia szerint édesapja halála után mégis változtattak a szabályokon, a három sportorvosi vizsgálat mellé ma már egy nyilatkozatot is aláíratnak a teszt előtt a játékvezetőkkel.

 

Komlósi Lajos halála miatt fél éve nyomoz a rendőrség is, a lány ügyvédje szerint, ha bebizonyosodik, hogy a labdarúgó szövetség részéről valaki foglalkozás körében mulasztást követett el, akkor hamarosan gyanúsítottja is lehet az ügynek.

 

Amatőr játékvezetőktől úgy tudjuk, hogy aki nemet mond erre a tesztre és nem futja le, az egészen addig nem is vezethet mérkőzést, amíg nincs kész az eredmény. Az ATV Híradója megkereste az MLSZ-t is az ügyben, de azt mondták: a rendőrségi vizsgálat lezárultáig nem nyilatkozhatnak.

 

atv.hu

 

Hozzászólások