Futballozva zárták az évet a játékvezetők

Sipmester Fesztivál

2009-12-15 11:53:40

labda a hálóban (3) - forrás:
Forrás: - labda a hálóban (3)

Ezúttal Székesfehérvár adott otthont a játékvezetők hagyományos évzáró labdarúgó tornájának. Az V. Országos Sípmesterek Fesztiválján valamennyi megyei csapat képviseltette magát. A hétvégi kétnapos tornát Pauker Kálmán, a rendező Fejér Megyei Labdarúgó Szövetség alelnöke nyitotta meg.

A két műfüves pályával rendelkező csarnokban közel 360 sípmester, köztük gyakorlatilag a teljes élvonalbeli játékvezetői keret pályára lépett. Valamennyi mérkőzésen sportszerű, de kiélezett küzdelem folyt.

Kihasználva az alkalmat, tartalmas tanácskozásra került sor a megyei szövetségek játékvezetői bizottságainak elnökei között, a megbeszélésen elsősorban az utánpótlás helyzetéről, valamint a most induló alapfokú játékvezetői tanfolyamokról volt szó. Minden résztvevő megkapta a játékvezetők rendszeresen megjelenő "Síp és Zászló" újság legújabb számát, mely képet ad bíróink őszi hazai és nemzetőzi eredményeiről.

A szombat esti közös vacsorán Nemes Ferenc MLSZ-alelnök, a megyei szövetség vezetője köszöntötte a résztvevőket és adta át Kisteleki Istvánnak, az MLSZ elnökének üdvözletét. Ezt követően Vágner László, az MLSZ játékvezetői bizottságának irányítója vázolta játékvezetésünk őszi eredményeit (bár még két nemzetközi és egy hazai mérkőzés hátra van) és jelenlegi helyzetét. Köszöntötte továbbá az NB I-es keret két új tagját: Oláh Gábort (Pest megye) és Kovács J. Zoltánt (Fejér megye), valamint az országos keretbe most felkerült Fenyvesi Szabolcsot (Pest megye) és Kulman Tamást (Zala). A kiváló rendezésért ajándéktárgyat adott át a szövetség elnökének és Arany Tamás megyei JB-elnöknek.

A vasárnap kora délutáni eredményhirdetésen az aranyérmet Baranya megye csapata vehette át, megszakítva a BLSZ sorozatát, amelynek ezúttal a második hely jutott. A képzeletbeli dobogóra még Jász-Nagykun-Szolnok megye csapata állhatott fel. A legjobb játékos Dala Géza (Fejér), a legjobb kapus Mocsári Tamás (BLSZ), a gólkirály pedig Hosnyánszki Zsolt (Tolna) lett.

A Sípmesterek Fesztiváljának következő állomása 2010. decemberében Szabolcs-Szatmár-Bereg megye lesz.


Hozzászólások: